Utstillere 20. mai 2023

CTE garn

CTEgarn er eit lite garnfargeri der me driv både med plantefarging og syrefarging. Til Bergen vil me ta med oss dei mest populære garnbasane våre som Snobb, Fluffy og fleire andre.
Me gler oss til å koma til Bergen att!

Nordicyarnart

Eg heiter Makalani og bur i Bergen. Hjå meg får du hekleoppskrifter på tidsriktige plagg og tilbehør.
Oppskriftene mine er enkle å bruka, og inneheld detaljerte forklaringar og mange bilete. Du treng difor ikkje vera erfaren i heklaverda for å prøva deg på mine design!

Nokre av designa mine er tilpassa begynnarar. I dei prosjekta treng du berre grunnleggjande masker; luftmasker, fastmasker, kjedemasker og stavar.

Andre design er meir avanserte. Gjennom mine oppskrifter kan du bli kjent med nye teknikkar, som mosaikkhekling og jasminmasker.

Jasminmasker er min store favoritt. Desse maskene skaper eit unikt utrykk, der heile arbeidet er blomar – sjå bilete 2 og 3. Jasminmaskeoppskriftene mine inneheldt steg-for-steg-bileteforkalaring – så du treng ikkje å ha hekla slike masker før!

Det siste året har eg publisert over 25 oppskrifter på hekla plagg og tilbehør til vaksne og barn. Oppskriftene sel eg via Strikkoteket og Etsy. I tillegg får du oppskriftene mine i 10 garnbutikkar over heile landet.

Eg brenn for å spre hekleglede og ser fram til å treffa DEG på Bergen Strikkemarked!

By_mcintosh

Hei og hopp!
Lotte aka @by_mcintosh & @lottemcintosh det er meg!
En kreativ frøken, som nå selger det jeg lager via min lille nettbutikk og på markeder jeg er heldig å få delta på!

Jeg syr Bl.a. Prosjektposer og pinneetui, støper lysestaker og småfat til f.eks.maskemarkører, dekorerer og håndmaler stearinlys og sist men ikke minst; produserer praktisk strikketilbehør som maskemarkører!

Jeg teller ned og gleder meg til vi sees!

Lykkegarn

Lykkegarn drives av meg, Trine Lise, og er et lite garnfargeri i Arna. Her farges det garn i alle regnbuens farger hjemme på familiens vaskerom. Jeg gleder meg masse til Bergen strikkemarked og jeg kommer til å ha med de gode gamle favorittene og noen spennende nyheter.

Knit by Jacobsen

Jeg heter Therese, jeg elsker å strikke og brodere. Jeg startet med egne design og Knitbyjacobsen ble til i starten av 2021 og i 2022 ga jeg ut strikkeboken «Unik barnestrikk – med valgfritt broderi». Jeg startet smått med strikking i 2018, men det var ikke noe jeg drev med fast. I 2019 mistet vi en liten gutt, 5 mnd på vei – Levi. Dette var og er fortsatt en stor sorg som jeg kjenner på, uansett var det her strikkepinnene mine tok fyr, strikking ble til terapi og tankene fløt over på andre ting. Det å være kreativ er noe jeg alltid har hatt med meg og da jeg ble utfordret til å prøve broderi, broderi på strikk, var jeg ikke vanskelig å be. Broderi var helt nytt for meg, men noe som ga meg ekstra ro i sjelen. Plaggene ble enda mer unik og forespørsler etter mønster strømmet på. Det som startet med en helt enkel body har blitt tatt svært godt i mot, og det gjør at motivasjonen for å fortsette å designe oppskrifter er enorm. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker volanger, blomster og duse farger, men jeg prøver å lage mønstre slik at de passer til alle. Jeg liker å holde meg til kjønnsnøytrale farger,
unike og tidløse design

Trollveggen Design

Idéen om å gjenskape dei spektakulære fjelltoppene i Trollveggen, i ein varm og allsidig strikkegenser, starta vinteren 2021. No er strikkeoppskriftene ute for sal, og utviklinga av nye design er i ein kontinuerleg prosess.

Eg – Julie Solberg Knutsen – er frå Arna utanfor Bergen, og er gift med ein Romsdaling. Eg og mi familie tilbringer fleire perioder under dei høge og spektakulære fjella i Romsdalen gjennom året, ved vårt småbruk langs Rauma elv.

Og til dei som har sakna strikkeoppskrifter på nynorsk; alle Trollveggen Design sine oppskrifter er skrivne på nynorsk

Pearls & Knits

Pearls and knits- smykker til deg og strikketøyet 💗 Her finner du et hav av maskemarkører, raglansett, maskestoppere og annet fint strikketilbehør. Smykker, øredobber og armbånd i 925 sterlingsølv er også med på marked ✨ Håper du finner noe som faller i smak!

Strikkeglede123

Hei! Jeg heter Christine og står bak kontoen Strikkeglede123.

Startet å lage egne strikkeoppskrifter i 2017 og det har blitt mange design etter hvert.
I 2021 tok jeg strikkedesigner faget.
Jeg er opptatt av størrelsesinkludering, og at oppskriftene skal være enkle og gode, slik at alle mestrer å strikke plaggene. 

På Bergen strikkemarked har jeg med meg strikkeoppskrifter i små hefter, maskemålere og litt andre strikkerelaterte produkter.

Har med meg strikkeoppskrifter til både liten og stor.

Har også med meg litt modeller!

Gleder meg!

Strikkeredet

Jeg heter Hilde, jeg er strikkedesigner som står bak Strikkeredet design, og dere finner meg som @strikkeredet på IG og FB.

I 2019 tok kurs i faget strikkedesign, og har etter det gitt ut mange oppskrifter til både barn og voksen.

Jeg er opptatt av at strikkeoppskrifter skal være grundig forklart og kvalitetsikret, slik at de som strikker mine oppskrifter skal sitte igjen med en god opplevelse. Jeg er også opptatt av å være størrelsesinkluderende. 

Mange av mine oppskrifter for dame har en overvidde fra ca 80 cm – 160 cm. Det vil være mulig å kjøpe mine oppskrifter både digitalt og i papirutgave på Bergen strikkemarked.

Jeg har også med et riklig utvalg av ChiaoGoo pinnesett, pinnetupper, variere, rundpinner og mye mer.

Lekre sjalmansjetter i ekte lær, håndlaget av min mann, har jeg også med i flere varianter.

Jeg har nettopp tatt inn forskjellige strikketilbehør, også de håndlagde i ekte lær, blant annet strikkepinnemapper i flere varianter.

Disse er håndlagt av et firma i Ukraina, som fremdeles klarer å drive en liten business, på tross av krigen.

Jeg gleder meg til Bergen strikkemarked, og håper å se mange av dere der! 🤩

Snopegarn

Snopegarn er et lite plantefargeri fra Vestlandet. Det drives av Synneve som er garn og naturentusiast. Innerst i en fjordarm i Vaksdal kommune plukkes og dyrkes det planter til farging. Jeg har som mål å lage alle farger med planter. Jeg har derfor jobbet med ulike teknikker for å få det som jeg vil. Jeg tilbyr plantefargede eksklusive hesper i alle farger. Fra sarte pasteller til morsomme kraftfulle farger.
Jeg gleder meg til å stille på marked i Bergen igjen!

Through the Wardrobe Yarn Co.

Through the Wardrobe Yarn Co. Farger garn inspiret av de magiske verdener av litteratur. Hos meg finner du drømmepasteller som minner deg om fortryllende eventyr og mytiske land. I tillegg til de vanlige garn typene (Merino, mohair osv) har jeg et utvalg av den super myk Baby Suri Alpacca silk som ikke klør!

Heklebox

Vi er Kathy og Hege, også kjent som @heklero og @heldesign_crochet på Instagram. Vi er to hekleentusiaster som har som mål å spre hekleglede i Norge! Sammen driver vi nettbutikiken @heklebox som selger heklepakker til strikke- og hekleglade folk. Kjøper du en boks hos oss får du alt du trenger til å hekle prosjektet ditt; garn, oppskriftshefte og evt utstyr til prosjektet. Alt dette får du rett i posten! 

Alle prosjektene er designet av norske hekledesignere, og foruten oss selv, har vi hatt gleden av å hatt med oss Camilla Barø (@lostincrochet), Jeanette Haugland (@vesleull), Solbjørg Makalani Myrtveit Sæther (@nordicyarnart), Astrid Dalevold (@hiddencrochetworld) og Lillian Fagerland (@hekletante)

Vi sees på Bergen Strikkemarked!

Hilsen Hege og Kathy

Mrs Fox Yarn

Et lite garnfargeri og med stor kreativitet hvor Maren farger garn i myke kvaliteter i spreke farger.
Med mannen Johnny på laget blir det også laget spennende strikketilbehør.
I tillegg til mengder med mykt fint garn tar vi også med vår unike Foxy Spinner, frekke skinnlapper og maskemarkører og lekre sokkeblokkere. Vi gleder oss!

Studio Beist

Studio Beist er et lite keramikkverksted på Nyborg i Åsane, bestående av Adrian Birkelid, Ingrid Halvorsen og Tonje Horn Kolbjørnsen. De selger håndlaget keramikk som kopper, strikkeskåler, fat, potter og vaser. Tilbyr også dreiekurs og kurs i håndbygging.

Fjord Fibres

Fjord Fibres, drevet av Gilly i Bergen, tilbyr hesper av håndfarget garn at er ikke superwash behandlet og kommer fra lykkelige sauer som er på gårder med høy dyrevelferd.Jeg skal ta med meg hesper av Trollfjord sokkegarn, Suri Alpakka Squish og Mohair Silk Mist.Det vil også være Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer.